Щасливого Різдва по-галицьки!

Щасливого Різдва по-галицьки!

Дати туру: 04.01 – 08.01.2022

 

5 дні / 4 ночі

1 день (4.01)

Збір групи на залізничному вокзалі о 9:00.

Виїжджаємо зі Львова  до  Трускавця.  Першою нашою зупинкою є одне з найгарніших міст Західної України м. Дрогобич –  столиця солеваріння. Тому наше знайомство з містом розпочнеться після випитої філіжанки кави з сіллю та  скуштувавши унікальний Дрогобицький торт – глянцева карамель та дрогобицька сіль зроблять цей торт по особливому сміливим та вишуканим. У місті знаходиться один з найстаріших заводів Європи, який працює і до цього часу – Дрогобицький солеварний завод (ХІІІ-ХХІ ст.), де можна побачити процес виварювання солі та придбати соляні сувеніри. Найвизначнішими пам’ятками Дрогобича є: дерев’яна бойківська церква святого Юра (XV ст., 1657р.), яка занесена в список ЮНЕСКО, ансамбль площі Ринок з ратушею, найстаріші споруди міста – готичний костел святого Бартоломея (1392р.) та дзвіниця (ХІІІ ст.), яка була перебудована з давньоруської оборонної вежі.  Слід також оглянути найбільшу в Галичині хоральну синагогу (1842р.), церкву Воздвиження Чесного Хреста (XVI ст.).

Оглянувши місто запрошуємо на дегустацію медових наливок в «Українських Медоварах», де Ви зможете скуштувати 5 видів медівок, а також одну з найпопулярніших ковбас –  Дрогобицьку!

Переїзд до Трускавця – найвідомішого бальнеологічного курорту Львівщини, відомого не лише в Україні, а й далеко за її межами. Поселення. Запрошуємо на прогулянку містом. Гарна природа, мінеральна вода, безліч санаторіїв та пансіонатів приваблюють сюди туристів. Місто відоме завдяки мінеральній воді «Нафтуся», яку можна скоштувати у бюветах. Особливої атмосфери вулицям надають вілли ХІХ-ХХ ст. Серед пам’яток: музей народного художника Михайла Біласа, музей «Історії Трускавця», костел Внебовзяття Діви Марії ХІХ ст. та інших. Варто відвідати дельфінарій, СПА центри, міні-зоопарк.

Ночівля.

День 2 (5.01)

Сніданок. Вирушаємо на лижі! Дорогою завітаємо у місто Борислав – колишню нафтову столицю Галичини, де на початку 20 століття видобувалося 5 % нафти світу! Борислав відомий серед українців дякуючи творам Івана Франка, який  неодноразово бував тут, а сьогодні сюди з’їжджаються паломники з цілої України. Зокрема до церкви Св. Анни, де зберігаються понад  2 тисячі мощей різних святих, звезених з цілого світу, допомагаючи віруючим і їхніх проханнях і потребах.

А потім пропонуємо Вам відвідати гірськолижний комплекс «Буковиця» (За наявності снігового покриття). Тут ви знайдете траси як для новачків, так і для досвідчених лижників та сноубордистів. У вас буде можливість покататись на санах, лижах, бордах, тюбах (чи просто на підйомнику). Окремі траси для дітей та новачків, тюбінг-парк, своя лижна школа, прокат, ski-сервіс та багато-багато снігу – тут є все для зимового відпочинку.

Або за додаткову плату пропонуємо відвідати гірськолижний курорт «Плай», де Ви знайдете траси різної складності (сині, червоні та чорні) як для новачків так і для досвідчених лижників та сноубордистів. Для зручності відпочивальників працюють два крісельні підйомники завдовжки 1200 метрів та бугельний мультиліфт завдовжки 350 метрів. Перепад висот сягає 260 метрів. Завдяки сучасним сніговим гарматам покриття трас завжди на хорошому рівні. Для маленьких лижників є окрема траса, працюють безкоштовний підйомник бебі-ліфт і дитяче містечко. За відсутності власного спорядження все необхідне можна орендувати на місці в пункті прокату. А ті, хто не катається зможуть відвідати СПА-центри, відвідати музей бойківської культури, кафе, ресторани, крамниці, боулінг, більярд та ін. Насолодившись гірськими спусками повертаємось до готелю. Ночівля.

3 день (6.01)

Сніданок. 

Пропонуємо відвідати один з найвідоміших СПА центрів Трускавця, де ви зможете відпочити  та відновити сили у «ROYAL SPA & WELLNES CENTR» санаторно курортного комплексу  ЖЕНЕВА ( користування  басейном 250 грн /2 год) (Комплекс СПА  450грн – 6 год). До ваших послуг: 11 басейнів (спортивний та дитячий басейни, внутрішнє джакузі, зовнішнє джакузі з мінеральною водою, 2 басейни з водою Мертвого моря, японське офуро, 18 саун і бань (римські терми, турецький хамам, хамам стронг, руська баня, фінська сауна, санаріум, аромасауни, аромагроти, соляні гроти, кедрова сауна, інфрачервона сауна, дитяча сауна).

У Трускавці можна дегустувати не лише мінеральну воду,  але й наливки та сири. Тому радо вирушаємо на дегустацію. Вам запропонують 5 видів неймовірно смачних та зігріваючих наливочок  та  3 різновиди вишуканих сирів під оригінальним соусом. Це все Ви скоштуєте в теплій атмосфері. А на згадку ще зможете придбати декілька пляшечок.

Святкова Вечеря. Ночівля.

 

День 4 (7.01)

Христос народився!!! Це привітання Ви будете чути звідусіль замість доброго ранку або доброго дня.

Сніданок. Переїзд до Східниці. Мінеральний курорт Східниця розкинувся неподалік Дрогобичу, у розлогій долині на березі ріки Східничанка. Хоча старовинне селище знаходиться у мальовничому куточку Карпат, туристів сюди приваблюють не чарівні краєвиди і не буремна історія краю. Сюди їдуть на лікування мінеральними водами – чисельні санаторії та пансіонати пропонують не лише туристичні, але й медичні послуги.

Східниця має в своєму розпорядженні ціле родовище мінеральних вод, яке налічує 38 джерел. Хімічний вміст води у цих джерелах різний, тому курорт приймає гостей, які страждають будь-якими хворобами, що піддаються лікуванню мінеральними водами. Відвідання регіонального ринку де в вас буде можливість придбати сувеніри  та місцеві смаколики.

Далі запрошуємо відвідати одне з найкрасивіших в Україні місць – середньовічну наскельну фортецю ХІІІ—ХVІ століть Тустань. Тустань була митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобича на Закарпаття та до Західної Європи.
Сама назава “тустань” значить “тут стань та сплати мито”.

Сьогодні  “Тустань” – це державний історико-культурний заповідник, розташований в в Національному природному парку “Сколівські Бескиди”. Тустань був важливим стратегічним пунктом і входив у єдину систему Карпатської лінії оборони південно-західних кордонів Київської Русі, а потім Галицько-Волинського князівства. Це унікальна пам’ятка давньоруської архітектури не тільки в Україні а й у всьому світі!

У підніжжі скель можна скуштувтати бойківської кухні.

Пропонуємо Вам трішки екзотики і спробувати купання в чанах. Любителям гострих, адреналінових вражень в «Осонні» рекомендують захоплюючу риболовлю на озерцях. Тут створені прекрасні умови як для спортивної, так і для «ледачої» риболовлі. За кілька годин, проведених біля прекрасного озера, ви неодмінно роздобудете справжні рибні трофеї, з якими неодмінно сфотографуєтеся, аби ділитися своїми рибацькими досягненнями з друзями.

Повернення до Трускавця. Ночівля.

День 5 (8.01)

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Львова. По дорозі завітаємо до Фермерського господарства “Добра корівка”, сири якого відомі як “Мукко”. В господарстві нараховується понад тисячу кіз та корів, з молока яких виробляються чудові сири за голландськими рецептами, серед яких можна виділити оригінальні сири з додаванням віскі, чілі та трюфелів. Під час екскурсії оглянемо ферми з козами, ознайомимось з процесом виготовлення та дозрівання сирів та продегустуваємо. Якщо Вам засмакують, можна купити з собою. Орієнтовне прибуття  до Львова о 14:00.

Рекомендуємо відвідати  Різдвяний ярмарок в центрі міста, де можна скоштувати смачний глінтвейн та домашні ковбаски запечені на вогні під відкритим небом, або посидіти в одному з затишних кафе, помилуватись старовинними будинками прогулюючись вуличками Львова. Завітайте у музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Це один із найбільших музеїв просто неба у Європі. Тут відтворено 110 пам’яток народної архітектури. Чи то хата під солом’яною стріхою, чи комора заможного селянина, чи млин, а чи понад столітня школа – кожен об’єкт є унікальним. На різдвяні свята тут влаштовують святкові гуляння. А також можете завітати на ринок «Вернісаж», де на будь-який смак зможете вибрати сувеніри на згадку.

ВАРТІСТЬ ТУРУ З ОСОБИ 3850 ГРН

У вартість включено:

Додатково оплачується:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *